Росія обстрілює ракетами мирні міста / скріншот

Навіть із системами протиповітряної оборони NASAMS Україна не зможе захиститися від ракетних ударів Росії у повному обсязі, проте ефективність захисту все ж зросте.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи останні удари РФ по мирних українських містах.

"Це (попадання ракет в об'єкти) буде відбуватися постійно, поки ми не посилимо свою протиповітряну оборону протиракетною", – зазначив він.

Відео дня

За слова експерта, російські крилаті ракети – це фактично "безпілотний літак", який може низько летіти за заздалегідь запрограмованою траєкторією і змінювати напрямок:

"За рахунок того, що вони летять на маленькій висоті, вони потрапляють у мертву зону нашого радара. Радар їх не бачить... Крім того, радіолокаційна станція розрахована на прямолінійність руху ракети... Не можна вгадати, коли ракета зверне і куди".

Олег Жданов додав, що, швидше за все, у Росії залишилося дуже мало крилатих ракет типу "Калібр", але у неї є запас інших типів ракет, таких як Х-55, х-101, х-32, "Онікс". Всі вони "надзвичайно точні", зазначив експерт.

"Рахувати ракети – це найостанніша справа. Потрібно вести переговори та потрібно прискорювати терміни передачі нам протиракетних систем", – упевнений Жданов.

Ракетні удари по Україні 15-16 липня

Як повідомляв УНІАН, 14 липня російські загарбники вдарили по Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх з акваторії Чорного моря. Загинули 24 людини, серед яких троє дітей.

15 липня ввечері російські загарбники здійснили ракетний обстріл Дніпра. Ворожі ракети потрапили в промислове підприємство і по вулиці поруч з ним. В результаті три людини загинули, ще 16 отримали поранення.

Ранком 16 липня по Одесі російські загарбники завдали ракетного удару з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95, у напрямку Ставропілля.

Вас також можуть зацікавити новини:

Росія тримає кораблі з "калібрами" на бойовому чергуванні не тільки в Чорному морі – ВМС

Названо мету останніх ракетних ударів Росії по мирних містах

У Вінниці зросла кількість жертв російського удару по центру міста