Підрив Каховської ГЕС можна прирівняти до ядерного удару / фото t.me/energoatom_ua

OSINT-дослідники міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm стверджують, що за своїми екологічними та економічними наслідками руйнування Каховської ГЕС для України можна прирівняти до наслідків використання тактичної ядерної зброї 5-10 кілотонн.

Як повідомили в InformNapalm, фактори такого руйнування фактично ідентичні ядерному вибуху, окрім радіаційного забруднення:

  • евакуація населення, руйнування підприємств і об'єктів зі шкідливими та отруйними речовинами (хлор, аміак, нафтопродукти тощо);
  • руйнування об'єктів водопостачання , каналізації, електропостачання ,коллапс продуктової і медичної логістики;
  • забруднення частини акваторії Чорного моря та інші наслідки. 

"Згідно Женевської конвенції, дії щодо руйнування дамб є воєнним злочином та можуть бути прирівняні до використання зброї масового знищення", - наголошують експерти.

Відео дня

Росія підірвала Каховську ГЕС - що відомо

В ніч на 6 червня Росія підірвала дамбу Каховської ГЕС. За даними "Укргідроенерго" підірвана окупантами Каховська ГЕС не підлягає відновленню в її колишньому вигляді, обладнання машинного залу повністю знищено.

Близько 80 населених пунктів у зоні потенційного затоплення і більшість з них - тимчасово окуповані ворогом. Евакуацію ускладнює розмиття доріг.

Характер ушкоджень свідчить, що дамбу підірвали зсередини. Про жодні ракетні удари не може йти мова. Станом на 11:00 наслідки підриву Каховської ГЕС контролюються. Жоден з населених пунктів не пішов під воду.

Вас також можуть зацікавити новини: