Су-35 / фото Міноборони Російської Федерації

У Росії немає летовищ, де б вона могла розмістити стратегічну авіацію.

За словами російського правозахисника Марка Фейгіна, військові армії окупантів усвідомлюють проблему.

"Військові частини все розуміють, але передислоковувати, власне, нікуди. Вони можуть відвести бомбардувальники Ту, стратегічну авіацію кудись за Урал, але ж це не вирішує проблему. Тому що нема більше таких облаштованих, як у Саратовській області, під Енгельсом, летовищ зі складами, відповідним обладнанням, доведеться щось нове створювати в глибині Росії. Основні склади стратегічного й тактичного запасу розташовані в районі Уральських гір. Кудись туди треба перетягувати все, це більша відстань, за Москву, Свердловськ, Єкатеринбург, Челябинськ. Це проблема", - сказав Фейгін для телеканалу Еспресо.

Відео дня

Вибухи на аеродромах в РФ

5 грудня на аеродромах "Енгельс" у Саратовській області та "Дягілєво" у Рязанській області РФ пролунали вибухи. Крім того, 6 грудня сталася "бавовна" на аеродромі в Курську.

Видання Reuters із посиланням на західних чиновників пише, що вибухи на аеродромах в глибині Росії здійснять сильний психологічний удар і змусять Кремль добре подумати, як забезпечити безпеку своїх дальніх бомбардувальників.

Головний редактор Defense Express Олег Катков заявив, що удар по аеродрому "Енгельс" відрізняється від попередніх влучань по авіабазах РФ. Ця "бавовна" трохи не дотягує за значимістю до потоплення крейсера "Москва". Крім того, цей інцидент може мати позитивний вплив на перебіг подій на передовій.