Окупанти вночі обстріляли Миколаїв/ t.me/senkevichonline

Окупанти випустили дві ракети по університету у Миколаєві.

Про це у своєму Telegram повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

"Рашисти обстріляли у Миколаєві ще один університет - нашу Могилянку. Буквально кілька днів тому я публікував відео і показував, що ніякої військової бази там немає. Що там працюють звичайні фахівці університету: приймають документи абітурієнтів, підписують обхідні листи, видають дипломи. А сьогодні вночі туди прилетіли дві російські ракети. Це справжні терористи, які прикриваючись своєю пропагандою, продовжують цинічно руйнувати наші заклади освіти. У момент обстрілу в університеті був лише охоронець. На щастя, він не постраждав", - повідомив він.

Відео дня

Сєнкевич також наголосив, що уламками та ударною хвилею пошкоджень зазнали будинки навпроти навчального закладу.

"Усім, кому потрібно, безкоштовно видамо плівку та ОСБ-плити. Наразі наші комунальники розчищають територію біля університету, щоб звільнити проїзд для транспорту", - повідомив він.

Тим часом голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що місто обстріляли ракетами типу С-300.

"Близько 02:00, 17 серпня, російські окупанти вкотре обстріляли Миколаїв ракетами типу С-300. Відомо про влучання по цивільних об’єктах, зокрема ЧНУ імені П.Могили та одному з підприємств міста. Також пошкоджені приватні будинки. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється", - повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, цієї ночі окупанти вкотре атакували Миколаїв, у місті було чутно потужні вибухи.

Війна в Україні: актуальні дані

Російська війська зосередились на захопленні Донбасу. На Краматорському та Авдіївському напрямках ворог намагається покращити тактичне становище, а ось на Слов’янському – відступив.

Наступи противника відбиті біля Спірного, Залізного, Шумів і Зайцевого. В районі Соледара і Бахмутського бойові дії тривають.

Також бої тривають на Харківському напрямку.

З території Білорусі російський Су-34 16 серпня завдав авіаудару по військовому аеродромі під Житомиром. Особовий склад встиг укритись.

Не припиняються ракетні удари по Одеській області, а також обстріли зі ствольної артилерії по прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: