Україна чекає на F-16 / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи можна старі радянські літаки оснастити радарами з американських винищувачів F-16.

"Ви навіть собі не уявляєте, який обсяг роботи з модернізації літака треба провести, щоб впихнути радар F-16 у старий радянський літак, - сказав він. Починаючи від того, чим живити цей радар... Це може спричинити за собою конструктивні зміни літака".

За його словами, це нереально "юридично, економічно і фізично":

Відео дня

"І вам будь-який майстер скаже, що переробка набагато гірше за створення чогось нового".

При цьому Жданов назвав ще одну причину:

"Важливий фактор - правовласником літаків є РФ. Вони себе оголосили правонаступником Радянського Союзу, і відповідно будь-яка зміна або втручання у цей літак - порушення авторських прав. А ви ж знаєте, як Захід болісно ставиться до таких речей".

Винищувачі F-16 для України - актуальне

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що Пентагон розраховує на те, що в Україні зможуть забезпечити експлуатаційну спроможність винищувачів F-16 вже у 2024 році.

Відповідну заяву зробила помічниця Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер: "Ми працюємо як коаліція над авіаційною технікою та прагнемо забезпечити початкову експлуатаційну спроможність для України з її програмою F-16 у 2024 році".

Вас також можуть зацікавити новини: