Оперативна обстановка в районах відповідальності ОСУВ “Таврія” залишається контрольованою / фото 93 ОМБр Холодний Яр

На Таврійському напрямку російська армія завдала по підрозділах ЗСУ найбільшу кількість авіаційних ударів з початку року. Про це повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Загалом в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" ворог завдав 73 авіаудари (найбільше з початку року), вчинив 54 штурмові дії та 1051 артобстріл", - наголосив військовий.

Водночас командувач зазначив, що оперативна обстановка в районах відповідальності ОСУВ "Таврія" залишається контрольованою.

Відео дня

"Наші сили продовжують ведення оборонної операції, завдаючи противнику значних втрат. Загальні втрати росіян минулої доби в живій силі склали 610 осіб, в озброєнні та військовій техніці - 50 одиниць, не враховуючи БпЛА. Зокрема це 5 танків, 19 бойових бронемашин, 10 артсистем, 1 РСЗВ, 1 засіб ППО, 14 автомобілів", - повідомив Тарнавський.

За його словами, нейтралізовано або знищено 263 БпЛА різних типів. Зокрема 16 безпілотників збито зі стрілецької зброї.

Війна в Україні - актуальне

Як повідомляв УНІАН, напередодні на Таврійському напрямку російські окупанти зазнали найбільших втрат з початку цього року. За словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, втрати загарбників склали 645 осіб. Водночас інтенсивність бойових дій там зростає.

Нагадаємо, ЗСУ взяли у полон на Запорізькому напрямку 11 російських окупантів, коли росіяни пішли в атаку. Зокрема, штурм росіян захлинувся ще на підході до наших позицій – бронетехніку накрили й пошкодили артою, після чого дезорієнтовані ворожі піхотинці поховалися в укриття.

Серед полонених кілька колишніх ув’язнених, кілька дагестанців і один мешканець Санкт-Петербурга. Усі - військові 71 мотострілецького полку росармії.

Вас також можуть зацікавити новини: