16 лютого росіяни обстріляли Бахмут / фото ua.depositphotos.com

Через обстріл російськими окупантами Бахмута на Донеччині загинули п'ятеро мирних людей, ще дев'ятеро отримали поранення.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, 16 лютого росіяни обстріляли Бахмут зі ствольної артилерії та реактивної системи залпового вогню "Град".

"Снаряди окупантів вкотре поцілили по житловому кварталу міста. Від атаки армії РФ загинули троє чоловіків та двоє жінок. Дев'ятеро громадян отримали осколкові поранення різного ступеню тяжкості", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також повідомляється, що пошкоджено багато житлових будинків. За даними Офісу генпрокурора, окупанти ввечері продовжують обстрілювати місто.

Зазначається, що розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Війна в Україні - обстріли росіянами цивільного населення

Як повідомляв УНІАН, російські війська постійно обстрілюють житлові квартали українських населених пунктів, вбиваючи цивільних українців.

Зокрема, цієї ночі в Павлограді на Дніпропетровщині внаслідок ракетної атаки загинула одна людина, ще семеро дістали поранень. Також зруйновано сім приватних будинків, а ще 30 пошкоджено.

Також внаслідок атаки російської артилерії у селі Зміївка Бериславського району Херсонської області загинуло подружжя - снаряд влучив у їхню оселю на світанку. Російська атака також забрала життя 70-річної мешканки Херсона. Снаряд влучив на пішохідній вулиці поруч з місцем, де проходила жінка.

15 лютого російські окупанти обстріляли багатоквартирний будинок у Покровську Донецької області. Внаслідок удару майже повністю зруйновано верхні поверхи будівлі. Жертвами удару по багатоповерхівці стали троє людей, ще 11 жителів поранено.

Вас також можуть зацікавити новини: