Біля Бахмута тривають інтенсивні бої / фото t.me/landforcesofukraine

На Бахмутському напрямку у росіян становище критичне, тому що на півночі міста триває просування ЗСУ.

Як сказав військовий експерт Роман Світан в ефірі телеканалу "Еспресо", російські підрозділи можуть потрапити в оточення біля Бахмуту.

"Росіяни готуються до нарощування наступального імпульсу. Після того, як будуть введені резерви ЗСУ для прориву Запорізького фронту, саме в цей момент противник готується вдарити по Луганському напрямку. В основному по Куп'янсько-Сватівському напрямку. Також ворог намагатиметься утримати наші війська, які зараз обходять Бахмут. Якщо на півночі Бахмута ми ще просунемося на кілька кілометрів у районі Берхівки, тоді російський гарнізон потрапить у скрутну ситуацію", - пояснив Світан.

Відео дня

За словами полковника запасу ЗСУ, зараз Сили оборони контролюють вхід та вихід росіян із Бахмута.

"Після виходу ЗСУ на північ Бахмута, ЗСУ повністю закриють росіянам рух із Бахмута. Росіяни опиняться в оточенні, і не лише в оперативному. Тому вони намагаються утримати наші війська у районі Берхівки. На південь від Бахмута наш рух йде у бік Горлівки. І там ворог теж може активізуватись, коли почнеться основна частина нашого наступу", - додав Світан.

Битва за Бахмут - що відомо

За даними британської розвідки, у російських окупантів почалися великі проблеми зі стратегічною обороною Бахмута. Хоча бої в самому місті поки не поновилися, ЗСУ успішно просуваються на північному і південному флангах, що ставить під загрозу утримання міста в майбутньому.

Українське командування стверджує, що в окремі дні вдається просунутися вперед відразу на кілометр. У цьому сенсі одним з головних досягнень ЗСУ останніх тижнів стало захоплення важливої висоти в районі села Кліщіївка. Звідти вся південна частина Бахмута як на долоні.

Вас також можуть зацікавити новини: