У перші дні вторгнення з'явилася інформація про те, що під Києвом стоять не менше 10 тисяч кадирівців, які чекають на сигнал до наступу на столицю / фото REUTERS

На момент початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну під Києвом не могло бути такої кількості бойовиків, про яку заявляла російська пропаганда. 

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив син екс-президента Ічкерії Анзор Масхадов.

"Якщо кадирівці заявляли про десять тисяч, то вони можуть заявляти, що завгодно, я їм не вірю. Якщо у влади України є така цифра, я повірю. Але я не думаю, що Кадиров дозволить собі відправити стільки своїх піхотинців", - зазначив Масхадов.

Відео дня

Він також підкреслив, що йому відомо лише про кілька сотень бойовиків, які були відправлені в Україну.

"За моїми підрахунками, є пару сотень (бойовиків - ред.), які беруть участь у цій війні. Наскільки я знаю, вони не з елітних частин. Знаю про випадки, коли (жителів Чечні – ред.) змушували їхати в Україну. Матері плакали, і не могли зупинити синів, щоб вони не поїхали. Хтось їде під тиском, хтось бере гроші",-зазначив Масхадов.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставку в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.
  • У перші дні вторгнення з'явилася інформація про те, що під Києвом стоять не менше 10 тисяч кадирівців, які чекають на сигнал до наступу на столицю. 

Вас також можуть зацікавити новини:

S&P знизило кредитні рейтинги 52 російських компаній

S&P знизило суверенний кредитний рейтинг Росії

Економіка Росії вже приречена, навіть без вторгнення в Україну - S&P і Fitch