Ракету збила українська ППО / фото REUTERS

Сьогоднішня ракетна атака по Україні вплинула й на Молдову. В одному з прикордонних районів країни впала російська ракета. Подію прокоментував військовий експерт Олександр Мусієнко.

Як він зазначив в ефірі проекту FreeДом, це вже не вперше російська ракета фіксується у повітряному просторі Молдови. Ця країна вже відреагувала на інцидент, висловивши стурбованість.

"Російські війська випробували маршрут для своїх ракет, який пролягає через територію Молдови. Звісно, таким чином вони намагаються знайти способи, щоб ракети пролетіли менш помітно для української ППО. Тому що ми на території Молдови їх збивати не будемо. А на території Молдови їх повинна збивати ППО цієї країни", - говорить Мусієнко.

У Молдови є повне право збивати такі ракети, вона не надає допомогу РФ. 

"Я не думаю, що місцевих жителів влаштовує те, що над ними літають ракети. Тим більше, падають й завдають шкоди країні. Мені здається, що повинна бути жорсткішою реакція на такі події", - вважає військовий експерт.

iFrame

Російська ракета впала у Молдові

У Молдові вранці 31 жовтня в Наславче Окницького району впала російська ракета. Вона була збита українською системою ППО і впала на північному краю населеного пункту.

Наразі постраждалих немає, але вибиті вікна декількох будинків.

Нагадаємо, вранці 10 жовтня під час масованого ракетного удару РФ по Україні три російські крилаті ракети залетіли у повітряний простір Молдови. Міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску після інциденту заявив, що його країна засуджує продовження агресії РФ проти української держави.

Вас також можуть зацікавити новини: