Українські воїни знищили ворожу установку розмінування УР-77 "Метеорит" / скриншот з відео

Бійці 112-ї бригади територіальної оборони міста Києва разом з артилеристами 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені кошового отамана Івана Сірка знищили спеціальну техніку ворога. Мова про самохідну реактивну установку розмінування УР-77 "Метеорит".

Про влучання в ціль повідомили в прес-центрі 112-ї бригади на офіційній сторінці на Facebook.

"Воїни 112 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ в Харківській області серед лісових заростей вистежили і спільно з артилеристами 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка знищили російську самохідну реактивну установку розмінування УР-77. Рідкісний трофей. Ювелірна робота", — повідомили представники підрозділу.

Відео дня

На відео нижче показується, як бійці 112-ї бригади виявили техніку за допомогою розвідувального безпілотника. Вони передали координати УР-77 артилеристам, які здійснили точний удар. Попадання зафіксовано в ролику.

Довідка від УНІАН: УР-77 "Метеорит" створена на базі самохідної гаубиці 2С1 "Гвоздика". Її призначення — створювати проходи в мінних полях шириною шість метрів. Боєкомплект машини складається з двох подовжених зарядів з твердопаливними буксирними ракетами. Разом вони дозволяють створити два проходи довжиною до 90 метрів.

Нагадаємо, згідно зі свіжими даними від Генштабу ЗСУ, з моменту повномасштабного вторгнення українські захисники знищили 83 одиниці спеціальної техніки.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: