У ЗСУ оцінили можливість нових ракетних ударів по Україні / фото facebook.com/Командование Повітряних Сил ЗСУ

Російські окупанти можуть завдати нові масовані ракетні удари по Україні в будь-який час. Головна проблема Росії полягає в тому, щоб зробити необхідну кількість ракет, але для цього необхідно один-два тижні.

"Ворог не залишив спроб схилити Україну до якихось переговорів, перемир'я, щоб використовувати для себе, щоб перегрупуватися і наростити потенціал і вдарити знову. Удари можна очікувати завжди, тому що також РФ не залишає і намірів залишити нас у блекауті", - розповів речник Командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

При цьому він заявив, що у Москви не залишиться ракет, якщо росіяни будуть щодня наносити масовані удари по українських містах.

Відео дня

"Тому вони щось десь накопичують, на виробництвах своїх підтягують. У РФ є "Іскандери", але вже в досить малій кількості, а ось "Калібри" та ракети Х-101 росіяни продовжують виробляти", - зазначив представник ЗСУ.

За його словами, для виробництва та накопичення хоч якоїсь кількості необхідно один-два тижні.

"Тому вони власне і накопичують, щоб в якийсь момент вдарити великою кількістю ракет з "Шахедами" та іншим", - підсумував Гнат.

Масовані ракетні удари по Україні - що відомо

Російські окупанти поставили за мету залишити українців взимку без світла і тепла, тому завдають масованих ракетних ударів по мирних містах України. Так, Москва засипала українські міста ракетами 10, 11, 17, 31 жовтня і 11 і 15 Листопада. 

Так, 15 Листопада росіяни запустили по Україні 96 крилатих ракет, а також безпілотники. При цьому системи ППО збили понад 70 ракет і частину дронів.

18 листопада прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що майже половина енергетичної системи України виведена з ладу ракетними ударами росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: