Сили оборони стримують і відбивають атаки окупантів / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України стримують і відбивають атаки російських загарбників на фронті, йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook.

"Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень", - йдеться у зведенні.

Війна в Україні - ситуація на найгарячіших напрямках 17 липня

Як повідомляє Генштаб, ситуація на фронті наступна:

Відео дня
  • на Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону; артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ та Кислівка Харківської області;
  • на Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі західніше Діброви Луганської області; артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Роздолівка Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії українські захисники успішно відбили атаки противника в районах Богданівки та Веселого Донецької області; від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Краматорськ, Костянтинівка, Богданівка, Іванівське, Часів Яр, Плещіївка та Ступочки Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку, під вогнем ворожої авіації, українські захисники відбили усі атаки окупантів в районі міста Авдіївка; ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Авдіївка, Водяне, Первомайське, Нетайлове та Карлівка Донецької області;
  • на Мар’їнському напрямку Сили оборони успішно продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка та біля Красногорівки Донецької області; противник здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар’їнка, Гостре, Побєда та Георгіївка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Оріхова Запорізькоїї області. Здійснили артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, серед них Вільне Поле, Времівка Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Верхня Терса, Преображенка Запорізької області; Дудчани, Веселе, Львове, Садове Херсонської області та місто Херсон. Під вогонь потрапив і Очаків Миколаївської області.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Війна в Україні - актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники зібрали на Лимано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч солдатів.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що російські окупанти перейшли у наступ на Куп'янському напрямку.