'Було зроблено дуже багато': у ЗСУ розповіли, як готувалися до вторгнення РФ

Українські військові зробили багато роботи, готуючись до нападу з боку РФ, а також у перші дні повномасштабного вторгнення. Це дозволило не допустити більших масштабів окупації, заявив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Генералами, офіцерами та сержантами нашого Командування було зроблено дуже багато: по-перше, встановлено дату та час можливого вторгнення на територію України, що сприяло своєчасному приведенню Сил оборони України в готовність до відбиття агресії; завдяки виконаним заходам вдалося мінімізувати втрати в особовому складі, військовій техніці та підготуватися до відсічі збройної агресії", – розповів він.

Крім того, було здійснено оперативне розгортання Сил оборони. Це, за словами Наєва, стало підґрунтям для дій Сил оборони України з відбиття збройної агресії РФ.

Відео дня

"По-третє, було зупинено просування противника на Одесу. Завдяки цим діям Україна зберегла вихід до Чорного моря, а ворогові не вдалося окупувати більшу частину Миколаївської та Одеської областей. По-четверте, не було допущено оточення угруповання Об’єднаних сил на Сході. І останнє – створено умови для звільнення Харківщини", – наголосив генерал-лейтенант. 

Також було зроблено і робиться чимало роботи для забезпечення стійкості українських кордонів та повітряного простору держави. 

"Утворені нами мобільні вогневі групи оснащено сучасним озброєнням та навчено вражати цілі на максимально допустимій відстані. Під керівництвом наших фахівців побудовано довготривалу лінію оборони", – резюмував Наєв.

Війна в Україні: це варто знати

Міноборони Нідерландів підготує до постачання Україні ще шість винищувачів F-16. Таким чином, кількість літаків, які передасть країна, досягла 24 одиниць.

Тим часом німецький генерал-майор Крістіан Фройдінг каже, що Україні потрібно мобілізувати більше людей. Це необхідно для поповнення втрат на фронті та відновлення бойових підрозділів. 

Вас також можуть зацікавити новини: