Дикий пояснив, чому війна в Україні перебуває у найтяжчій з 2022 року кризі / фото скріншот з відео

Видання BILD заявило, що війна в Україні наразі у найтяжчій кризі з весни 2022 року. Причина полягає в двох ключових факторах, вважає військовий аналітик, ветеран АТО і колишній заступник командира взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"Нам усім треба звикати до усвідомлення того, що 2024 рік буде не менш тяжким, а, можливо, навіть не менш небезпечний, ніж 2022-й. Це зараз виглядатиме абсолютно по-іншому, але ступінь загрози така, як була тоді. Я асболютно згодний з тим, що це найтяжча військова криза після весни 2022 року. Але тоді ми зустріли війну абсолютно неготовими, бо планували шашлики смажити замість того, щоб оборону робити. Але і росіяни тоді зайшли неготовими до війни – вони йшли на "спєцоперацію", майже на парад. Одне компенсувало інше. Ми скористалися їхньою неготовністю і величезним героїзмом наших людей, які кинулися назустріч цій навалі – навала була неготова, що з нею взагалі воюватимуть", – пояснив він в ефірі телемарафону. 

Дикий наголосив, що з того часу змінилося все. Українські військові змусили ворога "себе поважати", а окупанти "почали воювати з нами як із дуже серйозним ворогом". Зокрема, в Росії провели найбільшу мобілізацію після 1945 року.

Відео дня

"Ми не чекали одразу двох речей. Одна з них від нас не залежала – ніхто в світі не заклався на фактор Трампа, на те, що раптом нам візьмуть і абсолютно несподівано перекриють постачання БК зі Штатів. Це один з двох ключових факторів, через які наразі в нас така жорстка криза. Другий фактор – це наша зірвана мобілізація. Поки орки робили найбільшу мобілізацію після Другої світової, ми чомусь вирішили, що ці люди, які пішли на війну за покликом на початку 2022, нам цю війну до кінця і довоюють. Їх просто на це не вистачить. Наразі є всього дві проблеми, але разом вони дійсно створюють найтяжчу кризу після 2022 року. Це проблема снарядів і проблема людей", – резюмував він. 

Війна в Україні: важливі новини

Reuters пише, що російське керівництво запропонувало Сполученим Штатам заморозити війну в Україні. Проте у США відмовилися обговорювати це питання без участі самої України. Зазначається, що подібні сигнали Путін посилав до Вашингтона через посередників, в тому числі через арабських партнерів на Близькому Сході.

Тим часом у вечірньому зведенні Генштаб розповів, що протягом доби 13 лютого на фронті відбулося 52 бойових зіткнення із противником. Ворог атакував на кількох напрямках. Зокрема, окупанти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Вас також можуть зацікавити новини: