ЗСУ продовжують бити окупантів / facebook.com/MinistryofDefence.UA/

На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати загарбників у живій силі, в підрозділах російських окупаційних військ збільшилась кількість відмов від участі у бойових діях. 

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. В повідомленні сказано, що в районі населеного пункту Розівка Запорізької області, близько 60 російських військовослужбовців зі складу 247 десантно-штурмового полку 7 десантно-штурмової дивізії ЗС РФ відмовились виконувати бойові завдання в районі села Старомайорське Донецької області. 

"При цьому окупанти частково вивели з ладу власну автомобільну та бронетанкову техніку", - зазначає Генштаб.

Відео дня

Увечері 27 липня ЗСУ повідомили, що їм вдалося звільнити на Шахтарському напрямку село Старомайорське. 

28 липня Генштаб ЗСУ підтвердив, що цей населений пункт під контролем української армії.

Російські окупанти в Україні

В Росії все більше справ у судах через відмову йти воювати. У РФ цієї весни у військових судах почали фіксувати різке зростання кримінальних справ проти солдатів, які не хочуть брати участь у бойових діях в Україні.

Як пише " Медіазона", з початку мобілізації, яка стартувала в РФ восени 2022 року, всього до російських судів надійшло 1064 таких справи. Різке зростання кількості "мобілізаційних" справ розпочалося у березні цього року - за місяць до судів надійшло майже 400 справ. 

Переважна більшість кримінальних справ порушили за статтею самовільне залишення частини під час мобілізації (стаття 337 КК РФ). Усього до судів надійшла 951 справа, з яких за 586 вже винесли рішення. Далі за популярністю йдуть справи про невиконання наказу під час мобілізації (ст. 332 Кримінального кодексу).

Вас також можуть зацікавити новини: