США вважають, що президента Росії Володимира Путіна "дезінформують" про те, наскільки погано працюють російські військові в Україні та про вплив санкцій на економіку Росії.

Про це пише CNN з посиланням на американського чиновника.

"Ми вважаємо, що радники дезінформують Путіна про те, наскільки погано працюють російські військові та як російську економіку калічать санкції, тому що занадто бояться сказати йому правду", – сказав американський чиновник.

Відео дня

Джерело каналу зауважило, що оцінка базується на розсекречених висновках американської розвідки.

За його словами, у США є інформація, яка свідчить про те, що Путіну стало відомо про дезінформацію, що призвело до розколу між ним та вищими чинами Міноборони РФ.

"У нас є інформація, що Путін відчув, що введений російськими військовими в оману. Зараз між Путіним і ... (Міністерством оборони РФ) існує стійка напруга, що випливає з недовіри Путіна до керівництва Міністерства оборони", - сказав американський чиновник.

Чиновник зауважив, що Путін справді не знав, що Міноборони "використовує і втрачає строковиків в Україні, що демонструє явний збій у надходженні точної інформації до російського президента".

Війна Російської Федерації проти України

24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.

27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: