РФ може перекинути сили на частину Донбасу, вважають в ISW / фото REUTERS

Російська Федерація після відступи з частини Херсонської області, ймовірно, повторно введе війська в Донецьку область.

Через це військові операції на заході регіону і навколо Бахмута й Донецька можуть стати більш інтенсивними, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"...Російські сили, ймовірно, доб'ються успіхів в цих районах в найближчі дні і тижні, але навряд чи ці успіхи будуть значними в оперативному плані", - наголошується в матеріалі.

Відео дня

Раніше речник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий повідомив, що на Донбасі йдуть найзапекліші бої.

Відступ Росії в Херсонській області - що треба знати

ВСУ наприкінці літа почала контрнаступальні дії на низці напрямків. Українська армія пішла вперед, зокрема, в Херсонській області. Наші воїни станом на кінець жовтня звільнили понад 80 населених пунктів.

9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав вивести окупаційні війська на лівобережжя Херсонської області, оскільки правобережжя вони не змогли утримувати через проблеми з постачанням.

З 1 жовтня до 10 листопада захисники України в регіоні звільнили територію площею понад 1 тис. квадратних кілометрів. Вже 11 листопада в Херсон, який перебував під окупацією з перших днів повномасштабної війни, зайшли наші воїни.

Вас також можуть зацікавити новини: