За кількох умов Москва може перестати становити загрозу для Києва, вважає військовий експерт / фото ua.depositphotos.com

Воєнна загроза Україні з боку Російської Федерації може зникнути, у першу чергу, коли РФ розпадеться.

Українці видихнуть також тоді, коли у російської сторони заберуть ядерну зброю, розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі ТСН.

За його словами, Росія також не загрожуватиме Україні, коли наша держава поповнить лави країн-членів НАТО.

Відео дня

"Перше - ми видихнемо тільки тоді коли Росія розпадеться, інакше не буде. Друге - в них забирають ядерну зброю. Третє - те, що лишиться від російської держави, буде відсічене від дармових сибірських ресурсів. І четверте - ми вступаємо в НАТО…", - сказав співбесідник.

Експерт вважає, що ці всі умови нескоро втіляться у життя, тому воєнна загроза нашій державі з боку Москви - це надовго.

Нагадаємо, Росія навесні 2014 року вдерлася на українську територію - захопила Крим та підтримала бойовиків у Донецькій та Луганській області, які створили так звані "ДНР" та "ЛНР".

Рано вранці 24 лютого російські війська без оголошення війни здійснили повномасштабне вторгнення. Кремль стверджував, що розпочав в Україні "спецоперацію" для нібито "денацифікації" та "демілітаризації". Під таким прикриттям супротивники захопили низку населених пунктів на сході та півдні нашої держави.

У липні екс-командувач військами США в Європі, генерал у відставці та експерт вашингтонського Центру аналізу європейської політики Бен Годжес спрогнозував, що активні бойові дії в Україні триватимуть і взимку.

Вас також можуть зацікавити новини: