Українські пілоти щодня нищать ворога / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Авіація Сил оборони України 27 грудня завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та техніки російських окупантів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

"Протягом доби наша авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уражено 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління та 4 склади боєприпасів противника", - йдеться у повідомленні.

Також в Генштабі зазначили, що противник і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як військових, так і цивільних об’єктів. Ворог активно застосувує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. 

Відео дня

"Ворог завдав 67 авіаційних ударів та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - мовиться у зведенні.

Втрати Росії - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, з початку 2023 року співробітники Служби безпеки Україні ліквідували понад півтисячі російських танків, які обстрілювали та намагались прорвати позиції Сил оборони.

Серед знищених танків країни-агресора - новітні Т-90 і Т-90М, вартість яких становить майже 5 млн американських доларів кожен. Насамперед окупанти використовували цю техніку у складі так званих "бронекулаків" для штурму Авдіївки та Бахмута. Також загарбники залучали важку бронетехніку для стримування контрнаступальних операцій українських захисників на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: