Супротивники втратили склад вибухівки / колаж УНІАН зі скріншотів

Дніпропетровська бригада територіальної оборони ліквідувала склад вибухівки ворога.

Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України у Telegram і оприлюднило відео проведеної операції. Склад супротивника ліквідований за допомогою безпілотника.

"Святковий феєрверк на складі вибухівки окупантів влаштували пілоти 108-ї окремої бригади територіальної оборони", - зазначається у повідомленні.

Триває війна в Україні - новини, які сьогодні точно варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучатись до забезпечення військових FPV-дронами, які можна збирати навіть вдома. Він зазначив, що за час повномасштабної війни уряд України змінив політику для виробників безпілотників, прибравши блокери. Це дало старт масовому виробництву. Саме тому мільйон FPV-дронів за рік - це реалістична ціль. За словами міністра, зараз виробництво розвивається, і поки компанії набирають обертів, українці в тилу "особисто можуть рухати Україну до перемоги", зокрема, взявши участь у проекті "Народний дрон". Федоров підкреслив, що "FPV-дрони стали геймченджерами в цій війні".

The Wall Street Journal розглянув, як змінюється епоха під впливом БПЛА, дронів різних модифікацій. Газета зазначає, що ця зброя, попри свою смертоносність, шириться світом, немов вірус. Вона ефективна як для атак, так і для розвідки. Дрони застосовують не тільки у війні в Україні обидві сторони, а й ісламісти, хусити та різні угрупування найманців.

"Дрони - це смертоносний рій, який пануватиме у світі війни. В найближчому майбутньому безпілотники діятимуть скоординовано один з одним, керуючись штучним інтелектом", - заявляє WSJ.

Вас також можуть зацікавити новини: