Дроном знищено вороже "гніздо" / колаж УНІАН зі скріншотів

Втрати ворога на 3 лютого 2024 року зросли - українські прикордонники показали, як поцілили у "гніздо", в якому ховався російський окупант з антидроновою рушницею, за допомогою якої полював на українські дрони.

Як повідомили у Південному регіональному управлінні ДПСУ, на Херсонщині аеророзвідка прикордонників завдала удару по позиції, на якій перебував окупант з антидроновою рушницею. Засіб радіоелектронної боротьби не врятував окупанта від українського FPV-коптера.

"Як не намагався російський військовий за допомогою антидронової рушниці подавити управління українськими "лютими пташками", все було марно. Прикордонний оператор FPV влучив у самісіньке "гніздо" ворожого радіоелектронного мисливця. Пілоти бойових дронів Держприкордонслужби регулярно виявляють та знищують ворога на лівобережжі Херсонщини. Ворогу не буде тихого місця на українській землі", - наголошують у Державній прикордонній службі.

Прикордонники зафіксували на відео, як знайшли ретельно укріплену та замасковану позицію супротивника. Також вони показали, як після влучення "гніздо" вибухає.

Цікаві новини про втрати Росії в Україні на сьогодні - це варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, на Запорізькому напрямку прикордонники "мінуснули" відразу десяток ворожих дронів з вибухівкою. Прикордонники за допомогою спеціального озброєння віртуозно відбили атаку безпілотної авіації.

За даними ДПСУ, російські загарбники постійні змінюють тактику завдавання ударів, але прикордонники дають гідну відсіч окупантам. У той раз ставка противника була на масовість, та операторам високо технологічної антидронової рушниці вдалось заглушити сигнали й зв’язок ворожих дронів.

Російські БПЛА, втративши орієнтацію у просторі, на мить зависали у повітрі та вибухали. Одного "камікадзе" з вибухівкою на борту захисники майстерно приземлили без детонації.

Вас також можуть зацікавити новини: