Російські окупанти знищили Маріуполь / Фото героя інтерв'ю УНІАН

Мешканці окупованого Маріуполя продовжують потерпати від наслідків російських обстрілів міста. Там досі існують величезні проблеми, зокрема, з водопостачанням.

Свіже фото з захопленого агресором міста опублікував у своєму Телеграм-каналі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. На ньому можна побачити величезну чергу по воду на одній з вулиць міста. 

"Ранок Маріуполь зустрічає чергами по питну воду. Яка майже не придатна для вживання без кип'ятіння. Яке неможливо в умовах готування їжі виключно на багатті. 100 днів війни. Навіть невеликі тимчасові тактичні перемоги ворога - це просто суцільне руйнування", - написав він.

Відео дня
Черга за водою в Маріуполі / t.me/andriyshTime

Як раніше повідомляв УНІАН, в Маріуполі людям загрожує смертельна небезпека не тільки через обстріли. В місті є небезпека підхопити холеру, дизентерію або кишкову паличку через відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч тіл під завалами, катастрофічний брак питної води та їжі.

Про цю загрозу заявив і менеджер Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань інцидентів в Україні доктор Доріт Ніцана. За його словами, в Маріуполі окупанти частково відновили водопостачання, але через значні і нерідкі пошкодження труб питна вода змішується з брудом з каналізації, що несе серйозні негативні наслідки.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін також побоюється, що епідемія холери може спалахнути в містах, де проходять активні бойові дії, тому що зараження відбувається через брудну воду.