Екс-командир полку "Азов" розповів, яким може бути новий наступ РФ / фото REUTERS

Колишній командир полку "Азов" та майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що в разі нової хвилі наступу Росія буде дотримуватися тієї ж тактики, що й раніше. А саме – тактики "закидання мʼясом".

Як він зазначив у своєму Telegram-каналі, поширеною є думка про те, що окупанти не стануть цього робити. Проте саме до цього росіяни зараз і готуються. 

"Русаки не вважають людський ресурс чимось важливим чи вичерпним. Техніки та зброї достатньо, також досі є країни, які допомагають терористам. Не треба заспокоювати себе, що наступна хвиля буде легшою чи не такою масштабною. Так, рівень підготовки та мотивації мобіків дуже низький, але РФ і не збиралась їх особливо готувати", – наголосив Жорін. 

Відео дня

За його словами, українська армія "має звільнили свою землю від ворога, який сильно переважає за чисельністю та не рахує своїх ресурсів".

"Єдиний наш шлях – йти до сучасних високотехнологічних інструментів ведення бою, берегти життя особового складу та працювати головою. І це те, що Росії не світить ніколи", – резюмував Жорін. 

Загроза нового наступу РФ: що відомо

Радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович заявив, що загроза нового наступу російських окупантів є. Він додав, що РФ накопичила 150-200 тисяч окупантів і буде десь їх використовувати.

Командувач сил оборони Київщини генерал-лейтенант Олександр Павлюк наголосив, що у разі повторної спроби окупантів наступати на Київ з території Білорусі наші військові зупинять ворога ще на кордоні. Він зазначив, що на сьогодні увесь кордон із Білоруссю являє собою "суцільні завали та мінні поля".

Водночас військово-політичний оглядач Олександр Коваленко поставив під сумнів можливості Росії організувати новий наступ на Україну. Він зауважив, що до Нового року російські війська практично повністю вичерпали ресурс своєї осінньої мобілізації, адже кожну одиницю, що втратила боєздатність, слід компенсувати. 

Вас також можуть зацікавити новини: