За якої умови Білорусь піде у наступ / фото ua.depositphotos.com

Україна активно готується до можливого нового нападу з боку Білорусі. Проте наразі ризики наступу з Півночі не є надто високим, хоча і виключати цього повністю не варто.

Таку думку висловив кіборг, секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі 24 каналу.

За його словами, згідно з даними української розвідки, наразі на території Білорусі відсутні ударні угруповання вздовж кордонів, але військові проводять навчання біля кордонів.

"Наразі їхнє основне завдання – відтягувати наші війська, щоб ми не могли перекинути їх на інші напрямки", – стверджує військовий. - "Загрози вторгнення білоруської армії немає, але ми повинні їх сприймати як ворога і чекати того, що вони можуть напасти".

На думку Костенка, ні в Москві, ні в Мінську не знають точно, коли білоруські війська вступлять у війну проти України. 

"Глава Кремля і вся Росія займаються тим, щоб змусити Лукашенка вступити у війну. Але, я думаю, що Лукашенко зможе зробити це в останній момент, коли для цього буде слушний час", – вважає військовий.

Він переконаний, що головним аргументом для Лукашенка будуть конкретні перемоги РФ в Україні.

Проте, Костенко впевнений, що у білорусів немає ніяких шансів проти ЗСУ, але вони можуть підсилити російські війська.

"Білоруська армія розраховує, що, якщо РФ переможе, то вони могли б отримати "вінець переможця" і диктувати умови іншим європейським країнам", – наголосив Костенко.

Раніше УНІАН повідомляв, що Білорусь передала під повний контроль Росії військовий аеродром Зябровка, який розташований під Гомелем. Війська РФ переробляють його під свою військову базу. На території аеродрому розмістили ракети "Іскандер-М" і С-400 "Тріумф".

Як відомо, Білорусь продовжує відправляти Росії боєприпаси, проводить тривалі військові навчання на кордоні з Україною. У країні оголошені військові збори біля кордону з Україною, громадянам вручають повістки.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що з боку Білорусі на Волинському та Поліському напрямках можливі провокації.

Утім, за словами радника голови Офісу президента України Олексія Арестовича, боятися нападу з боку Білорусі не варто. Інший радник голови ОПУ Михайло Подоляк висловлював думку, що чутки про напад Білорусі є нічим іншим, як черговою спекуляцією російської пропаганди з метою посіяти паніку в Україні.

Сьогодні у Білорусі в бік України помітили колону російських вантажівок із символікою "V".

Вас також можуть зацікавити новини: