Полторак вважає, що програма реформи "Укроборонпрому" буде "продуманою" / фото УНІАН

Міністр оборони Степан Полторак сподівається, що реформування оборонно-промислового комплексу України не вплине на Збройні сили під час ведення бойових дій.

Про це він заявив в ефірі одного з українських інформаційних телеканалів.

Читайте такожЖителям ОРДЛО після отримання паспорту РФ не платитимуть російську пенсію – МінТОТ

Відео дня

"Реформувати військово-промисловий комплекс точно потрібно. Треба міняти взаємовідношення, підходи до планування, розробки, експлуатації, випробувань і пошуку комплектуючих до тієї техніки, яка розробляється і випускається на наших підприємствах. Робити це треба, але дуже обережно і продумано, щоб це не зашкодило Збройним силам під час ведення бойових дій", - заявив він.

Водночас Полторак переконаний, що програма реформи "Укроборонпрому" та всього оборонно-промислового комплексу буде "продуманою" і "дасть свої результати".

Він відзначив, що в Міноборони розраховують і на ті можливості, які з’явилися в міністерства після ухвалення закону, який дозволяє напряму закуповувати техніку та озброєння у міжнародних партнерів, в тому числі тих, хто готовий Україні цю військову техніку та озброєння продавати.

"В комплексі реформа військово-промислового комплексу України і надання можливостей Міністерству оборони не вплинуть на стан ЗСУ", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 14 березня голова парламентської Тимчасової слідчої комісії з розслідування відомостей щодо розкрадань в армії Іван Вінник заявив, що законопроект про реформування держконцерну "Укроборонпром" та щодо розсекречення інформації про державне оборонне замовлення вже розроблено.

11 квітня голова Комітету Верховної Ради з нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що у законопроекті про реформування ОПК буде передбачено також реформування системи закупівель у рамках державного оборонного замовлення.

За словами Пашинського, законопроектом, серед іншого, передбачена ліквідація "Укроборонпрому", а також докорінні зміни до закону про державну таємницю та щодо державного оборонного замовлення. Він додав, що також законопроектом передбачатиметься можливість державно-приватного партнерства в ОПК; можливість для підприємств ОПК державної форми власності створювати спільні підприємства зі стратегічними партнерами України - з виробництва високотехнологічних видів озброєння.

28 квітня заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос заявив, що замість держконцерну "Укроборонпром" буде створено інший орган з розширеними повноваженнями.