Жоден миротворець не постраждав / фото: Міноборони

Українські миротворці завдали повітряного удару з використанням штатного озброєння Мі-24 по бойовиках у ДР Конго.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Читайте такожУ Конго розбився військовий літак з росіянами, на борту могли бути люди президента Чісекеді

Відео дня

«Подія сталася днями у районі Семуліке, провінція Північне Ківу, ДР Конго. Представники бандформування ADF (Allied Democratic Forses) відкрили вогонь у бік однієї із військових баз Місії ООН», - йдеться у повідомленні.

Саме у цьому районі екіпажі Мі-24 зі складу 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН здійснювали супровід південноафриканського транспортного вертольота TP-1 Oryx.

«У відповідь на зухвалі дії бойовиків командуванням Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго було прийнято рішення про негайний вогонь у відповідь. Отримавши відповідний наказ про вогневу підтримку наземних сил та координати цілей, пілоти українських «двадцятьчетвірок» завдали повітряного удару з використанням штатного озброєння», - пояснили у Міноборони.

Після атаки Мі-24 бойовики припинили вогонь та відступили вглиб джунглів. У результаті нападу бандформування жоден миротворець не постраждав.

Як повідомляв УНІАН, у вересні українські льотчики на Мі-24 завдали вогневих уражень по укріпленнях бойовиків у джунглях.