Євродепутатка розкритикувала позицію Шольца щодо Taurus / скріншот

Депутатка Європейського парламенту від Німеччини Віола фон Крамон-Таубадель прокоментувала затягування з передачею далекобійних ракет Taurus Україні та розкритикувала позицію німецького канцлера Олафа Шольца у цьому питанні. Про це вона розповіла в інтерв'ю "24 Каналу".

"Я не знаю, що робити в ситуації з позицією Шольца. Не знаю. Він мов той віслюк, загнаний в кут. Ти можеш тягнути, тягнути й тягнути його, і чим більше ти тягнеш, тим упертішим він стає".

Вона зазначає, що іноді здається, що в Німеччині "просто ігнорують факти".

Відео дня

"Незалежно від того, що ти бачиш на власні очі, чуєш на власні вуха і що ти привозиш до Німеччини, цим людям просто байдуже", - зазначає вона.

За словами євродепутатки, якщо партнери не забезпечать достатню протиповітряну оборону Києва "у нас може бути 20 мільйонів українських біженців. Ніхто ж не хоче жити під російською окупацією".

Тому, переконана вона, цього розуміння має вистачити, щоб зробити все, щоб Україна могла захистити себе і щоб вона могла звільнити свою територію. І чому канцлер Німеччини досі відмовляється від цього і придумує всілякі відмовки – незрозуміло.

Ракети Taurus для України

офіційний Київ давно подав запит Німеччині про ракети Taurus, однак Бундестаг зволікає з наданням далекобійної зброї. Дискусії про ці ракети українці чують не перший місяць.

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський переконаний, що Україні під час повномасштабної війни проти росіян серйозно допоможуть німецькі крилаті ракети Taurus, які мають велику дальність. Така ракетна зброя значно посилить українську державу.

А міністр економіки Німеччини Роберт Хабек закликав опозиціонерів ідеї передати Україні німецькі ракети Taurus замислитися над тим, чи сидить Путін склавши руки, поки світ лається.

Вас також можуть зацікавити новини: