В ракеті для “С-400” виявили іноземні компоненти / фото Telegram-канал Андрія Єрмака

Українські військові та дослідники продовжують виявляти іноземні деталі в російській зброї. Напередодні іноземну плату виявили у новій російській ракеті 40Н6 дальністю 380-400 км, яка використовується в комплексах "С-400".

"Залишки знайшли на Запорізькому напрямку. Наші експерти продовжують досліджувати іноземні компоненти російських озброєнь. Ми передаємо дані партнерам, щоб вживати заходів та унеможливлювати постачання цих компонентів у РФ. Це постійна робота", – зазначив голова Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram. 

Єрмак також наголосив, що Україна інтенсивно працює з партнерами, аби запобігти постачання компонтентів для зброї країні-агресору. Зокрема, Група Макфола-Єрмака постійно звертає увагу на факти наявності іноземних компонентів в російських озброєннях, а також на методи обходу санкцій, які використовує Росія. Також напередодні відбулася зустріч Генерального прокурора Андрія Костіна та команди з помічником Генерального прокурора США Меттом Олсеном та іншими урядовцями, обговорювали посилення співпраці щодо боротьби з незаконним постачанням товарів подвійного призначення до Росії.

Відео дня

"Формула нашої роботи цілком послідовна. Ми виявляємо компоненти, звертаємо увагу партнерів, вони шукають інструменти, як протидіяти схемам постачання підсанкційних товарів до РФ, а також посилюють санкції. Один з прикладів – це справа проти громадян США та Канади російського походження, які займалися контрабандою електроніки, яка виявлялася у російській зброї", – зазначив він.

Експорт технологій до РФ - останні новини 

В жовтні у Сполучених Штатах Америки заарештували трьох осіб, які незаконно купували і відправляли до Росії електронні компоненти. Частина з цих товарів використовувалася окупаційними військами РФ у війні проти України. 

А на початку вересня на Кіпрі заарештували росіянина, якого так само звинувачували в контрабанді американської електроніки в РФ. Так, з лютого 2022 року і по серпень 2023 року заарештований відправив електроніки від американських фірм на понад 225 тисяч доларів до Росії.

Розслідувачі проекту The insider, з’ясували, що російська держкорпорація "Ростех" наростила випуск "Кинджалів", і підрядники оборонних підприємств, які випускають ці ракети досі не потрапили під санкції Заходу. 

Вас також можуть зацікавити новини: