"Москву" знищили тим, від чого повинен був захищати флот: протикорабельними ракетами / фото Генштаб ЗСУ

У всього Тихоокеанського флоту Росії є одне вразливе місце - ППО, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Експерт відзначив, що засоби Тихоокеанського флоту було приведено у стан підвищеної бойової готовності якраз у річницю потоплення флагмана ЧФ "Москва".

Коваленко в цьому контексті нагадав, що крейсер "Москва" відповідав за морську компоненту ППО всього Чорноморського флоту, він був мобільною морською ППО. Але при цьому як елемент ППО він виявився абсолютно марним.

Відео дня

"Так, "Москву" було знищено тим, від чого повинен був захищати флот: протикорабельними ракетами Р-360; він пропустив обидві в "бочину". І однією з причин цього "прикрого" непорозуміння було те, що його морська ЗРК С-300Ф і фазована антенна решітка були недопрацьовані і недовипробувані", - написав Коваленко.

Аналітики додав, що ще в період СРСР було багато питань до ефективності ЗРК С-300Ф в реальних бойових діях.

Практично весь склад Тихоокеанського флоту прикривається аналогічною морською ППО з аналогічними проблемами, пояснив Коваленко. У РФ на сьогодні немає надійної морської ППО, здатної захищати її кораблі, підсумував Коваленко.

Росія перевіряє Тихоокеанський флот - що відомо

14 квітня Шойгу підняв Тихоокеанський флот по тривозі у повному складі. 

В рамках перевірки бойові кораблі РФ вийшли в море для виконання завдань у складі ударних, мінно-тральних груп тощо. Крім того, два російських міг-31БМ "відпрацювали перехоплення літака-порушника умовного противника". 

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, таким чином Кремль намагається зобразити Росію як рівноправного військового партнера Китаю напередодні візиту до Москви міністра оборони КНР Лі Шанфу. 

Вас також можуть зацікавити новини: