Жорін з 3 ОШБр пояснив, що Україні у війну завжди буде мало зброї / Колаж УНІАН, фото facebook.com/GeneralStaff.ua, фото скріншот

Заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін різко висловився про потребу України у зброї: він пояснив, що поки триває війна, ЗСУ завжди буде мало. 

У своїх соціальних мережах військовий наголосив, що у цьому полягає константа війни. Ще не було жодних бойових дій, де б всім усього було вдосталь, як заявив Жорін: 

"Тому не буде моменту, коли ми скажемо "у нас все є, більше нічого не треба".

Відео дня

За приклад Жорін навів fpv дрони, які зараз для ЗСУ слугують частковою заміною дефіцитних артилерійських снарядів. За словами замкомандира 3 ОШБр, складно виокремити конкретну цифру для якогось з підрозділів. Його бійці за добу здатні запустити по 130 fpv-дронів. І хоча в Україні є й спокійніші напрямки, ніж той, де зараз 3 ОШБр, попереду на українців чекають інтенсивні бої, вважає військовий.

Жорін наголосив, що найефективнішими на полі бою є саме нічні fpv: за перші 2 дні їхнього використання 3 ОШБр підбила 10 одиниць ворожої техніки. Водночас слід розуміти, що дрони - розхідний матеріал, а за сучасних умов війни не можна покладатися в озброєнні виключно на Захід, заявив він.

Заступник командира 3 ОШБр резюмував:

"В сучасних реаліях однієї лише західної допомоги - особливо зважаючи на її несистемність - нам не вистачить, потрібно дуже швидко нарощувати власні виробництва, при тому в усіх напрямках ВПК".

Україна створила мережу підземних заводів

Сьогодні іспанська газета El Mundo заявила, що Україна створила мережу підземних збройових заводів, на яких у режимі секретності виготовляє необхідне для ЗСУ. Зазначається, що критичні виробництва перейшли під землю через масштабні руйнування, спричинені Росією в перші дні війни.

ЗМІ пишуть, що мережу створили за керівництва міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишина. Про заводи мало що відомо, адже Київ намагається засекретити ці дані від Росії. Водночас видання пише, що, ймовірно, на заводах Україна створює свої ракети "Нептун" і протитанкові ракети "Стугна". 

Вас також можуть зацікавити новини: