На межі Забайкалля і Бурятії льодохід змив один з найнебезпечніших мостів Росії - Інтернаціональної дружби (інша назва - Вітімський міст, - Ред.). На записі видно, як овалилася його опора.

Тепер жителі забайкальського селища Куанда остаточно залишилися без автомобільного сполучення із зовнішнім світом, передає Газета.ru.

У районі введено режим НС: тут інцидент вже називають катастрофою. Тепер єдиний зв'язок зі світом — це потяг, який курсує тричі на добу.

На записі, зробленому кілька днів тому очевидцями, видно, як всього за дві хвилини одна з опор з тріском руйнується. Водночас колона падає, за кадром чоловік каже: "немає мосту Вітімського, все". Завершується запис словами "ми залишилися на острові".

Читайте такожВідкриття Кримського моста: окупанти похвалилися, що Путін переплюнув Гітлера

"Це катастрофа для села Куанда, яке було пов'язане автомобільним сполученням з основною територією району. Через Вітімський міст у село возили паливо, продукти, у тому числі для школи-інтернату, зараз селище відрізане з обох сторін, залишилося лише залізничне сполучення", — виступив із заявою місцевим ЗМІ голова Федерації району Павло Романов.

У Головному управлінні МНС по Забайкальському краю розповіли, що допоможуть місцевим жителям налагодити зв'язок з Великою землею і компенсують відсутність автомобільного сполучення.

За даними видання, міст був визнаний аварійним ще у липні 2016 року, влада заборонила його експлуатацію, проте люди продовжували користуватися єдиним автомобільним сполученням.

Як повідомляв УНІАН, церемонія відкриття транспортного переходу через Керченську протоку відбулася 15 травня.

Першою  мостом з Кубані в анексований Крим проїхала колона будівельної техніки на чолі з КамАЗом, яким керував президент Росії Володимир Путін.