Ілюстрація / REUTERS

Комітет з розвідки палати представників США відхилив пропозицію обговорити можливість виклику в Конгрес на допит американського перекладача Марини Гросс, яка працювала у Гельсінкі під час зустрічі Трампа й Путіна.

Про це повідомляє УП з посиланням на Politico.

Зазначається що під час голосування 11 членів комітету палати представників висловилися проти - усі вони представники Республіканської партії. Пропозицію підтримали тільки 6 парламентаріїв від демократів.

Відео дня

Читайте такожТрамп заявив про особисту відповідальність Путіна за втручання у вибори в США

До цього з такою ініціативою виступали члени палати представників США від Демократичної партії Білл Паскрел і Адам Шифф. Шифф направляв до комітету з розвідки офіційний запит.

Голова комітету з розвідки Девін Нуньєс зовсім відмовився підтримувати цю пропозицію.

Усі обговорення ініціативи і голосування зайняли лише 20 хвилин.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп опинився під шквалом критики за свій виступ на прес-конференції в Гельсінкі після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Після цього сенатор від Демократичної партії США Джанні Шахін закликала перекладача президента США Дональда Трампа дати свідчення в Конгресі по особистій зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо, розмова тет-а-тет між президентом США Дональдом Трампом і його російським колегою Володимиром Путіним у Гельсінкі тривала більше двох годин замість запланованих півтори. На зустрічі була присутня лише перекладач.