Майк Пенс / REUTERS

Віце-президент США Майк Пенс в умовах різкого погіршення відносин між Вашингтоном і Анкарою заявив, що Туреччині "слід було б не випробовувати терпіння" президента Дональда Трампа

Як передає РБК з посиланням на Reuters, влада США може розглянути питання про зняття санкцій з Туреччини, якщо пастор Ендрю Брансон, який знаходиться під вартою в Туреччині з 2016 року, буде звільнений, повідомили в Білому домі.

Читайте такожWall Street Journal: Туреччина може обрати ЄС замість вбогої Росії

Відео дня

Турецька сторона і президент Реджеп Таїп Ердоган «поставилися до Брансона вкрай несправедливо», заявили в адміністрації США.

Звільнення пастора призведе тільки до скасування обмежень проти міністра внутрішніх справ Сулеймана Сойлу і міністра юстиції Абдулхаміта Гюля. Рішення підвищити імпортні мита на турецьку сталь залишиться в силі, підкреслили у Білому домі.

Туреччина підозрює Брансона в тому, що він є прихильником проповідника Фетхуллаха Гюлена. Останнього Анкара вважає організатором невдалої спроби державного перевороту в країні.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що односторонні дії Вашингтона проти Анкари змушують Туреччину шукати нових друзів і союзників. За словами Ердогана, Туреччина і США були стратегічними партнерами протягом шести десятиліть, однак Вашингтон "неодноразово і послідовно" не поважав інтереси турецького народу.