Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп оголосив про намір покарати людей, які проводять несанкціоновані протести.

Читайте такожУ Парижі затримали 24 учасника протестів "жовтих жилетів"

Про це пише "Європейська правда". Його уряд хоче розробити нове законодавство проти порушників серед протестуючих і забороняти носіння масок на демонстраціях.

За його словами, 80 тис. членів сил безпеки будуть розгорнуті до наступної очікуваної хвилі протестів.

Протестувальники розгромили ворота урядової установи в ці вихідні.

Філіп зазначив, що уряд підтримає "новий закон, що карає тих, хто не поважає вимогу узгоджувати (протести), тих, хто бере участь у несанкціонованих демонстраціях, і тих, хто приходить на демонстрації з масками на обличчях".

Відомим порушникам порядку будуть забороняти брати участь у демонстраціях, так само, як відомим футбольним хуліганам було заборонено ходити на стадіони, зазначив він.

Філіп сказав, що закон буде спрямований на те, щоб "порушники, а не платники податків", сплатили за шкоду, завдану бізнесу і майну під час акцій протестів.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Й хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

У відповідь на протести президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища.