Протести в Алжирі / REUTERS

В Алжирі вчора під час масових акцій протесту постраждали понад 200 осіб, затримано 195 мітингувальників.

Про це Deutsche Welle повідомляє з посиланням на інформагенцію dpa.

8 березня десятки тисяч людей протестували проти балотування на п'ятий термін чинного президента країни Абдельазіза Бутефліки. Акції почалися мирно, однак пізніше виникли сутички з правоохоронцями.

Відео дня
Протести в Алжирі / REUTERS

Травми одержали понад 100 цивільних та 112 поліцейських. Учасники акцій постраждали від гумових куль і сльозогінного газу, який застосували силовики. Окрім того, деякі демонстранти дістали ушкодження від каміння.

Протести в Алжирі / REUTERS

Правоохоронці затримали 195 осіб. Крім того, група зловмисників увірвався в Національний музею античності, всередині споруди спалахнув вогонь. Повідомляється про низку викрадених експонатів.

Міністерство вищої освіти Алжиру сьогодні несподівано подовжило весняні канікули для студентів. Перерва в навчанні почнеться 10 березня замість 21-го і триватиме до 4 квітня. Під час канікул студентські гуртожитки в Алжирі зачиняють. В акціях протесту активну участь беруть тисячі студентів у різних містах країни.

Читайте такожВ акції "жовтих жилетів" у Франції взяли участь майже 30 тисяч людей (відео)

Масові протести в Алжирі тривають вже кілька тижнів. Акції 8 березня були наймасовішими, кількість демонстрантів, за різними оцінками, становила від кількох десятків до сотень тисяч.

Громадяни Алжиру висловлюють невдоволення тим, що Бутефліка планує балотуватися на новий термін. Чинний президент очолює Алжир 20 років. Він чотири рази обирався на цю посаду.

Нещодавно Бутефліці виповнилося 82 роки. Політик після інсульту з 2013 року прикутий до інвалідного візка. Бутефліка рідко з'являється на публіці й нині перебуває у лікарні в Швейцарії.

Протести в Алжирі / REUTERS

Чергові президентські вибори в Алжирі мають відбутися 18 квітня 2019 року. Багато алжирців вважають, що поганий стан здоров'я не дозволяє чинному президенту керувати країною. Критики називають Бутефліку маріонеткою в руках військових, сімейних кланів і впливових представників великого бізнесу.