REUTERS

На посади віце-президентів Європейської комісії запропоновано кандидатури чинного першого віце-президента Єврокомісії, комісара ЄС з питань кращого регулювання Франса Тіммерманса і чинного комісара ЄС з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

Про це на прес-конференції у Брюсселі сказав президент Європейської Ради Дональд Туск після зустрічі лідерів держав та урядів країн - членів Європейського Союзу.

Читайте такожЛідери Євросоюзу не змогли обрати голову Єврокомісії

Відео дня

"Європейська комісія взяла до уваги намір Урсули фон дер Ляєн запропонувати (номінувати) Франса Тіммерманса і Маргрете Вестагер високопоставленими віце-президентами Європейської комісії", - заявив Туск.

Крім того, він сказав, що лідери ЄС очікують від фон дер Ляєн забезпечення "належного збалансованого географічного представництва в команді віце-президентів".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 липня, лідери держав і урядів країн - членів Європейського Союзу на саміті ЄС дійшли згоди запропонувати міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляєн на посаду наступного президента Європейської комісії, яка має замінити на цій посаді Жан-Клода Юнкера. Її кандидатуру на посаду президента Єврокомісії має затвердити Європарламент.