Дональд Трамп / REUTERS

Найбільші банки США передали двом комітетам Конгресу, а також співробітникам прокуратури відомості про росіян, які тим чи іншим чином взаємодіяли з президентом Дональдом Трампом, членами його родини і представниками його бізнес-структур.

Як повідомляє The Wall Street Journal, мова йде про тисячі сторінок документів, у тому числі листування електронною поштою, передає РБК.

За даними видання, починаючи з квітня, фінансовому комітету Палати представників і комітету з розвідки дані передавали такі компанії як Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Wells Fargo.

Відео дня

У свою чергу Deutsche Bank, з яким активно працював нинішній президент, за запитом передав необхідні матеріали в офіс генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс.

Очікується, що нову порцію документів фінансові організації передадуть законотворцям найближчим часом. При цьому поки немає відомостей, чи містяться у цих матеріалах дані, які можуть звинуватити президента в порушенні закону.

Читайте такожБільшість демократів Палати представників підтримують імпічмент Трампа

Сам Трамп намагався заборонити законодавцям і владі штатів отримувати доступ до його фінансової звітності.

В даний час відповідний позов президента розглядається в апеляційному суді Нью-Йорка. Зокрема Трамп розраховує домогтися блокування передачі інформації від компанії Mazars USA LLP, яка багато років займалася аудитом його фірм.

У Демократичній партії розраховують, що в отриманих документах вдасться отримати відомості про те, що хтось із росіян вкладав гроші в об'єкти, що належать Трампу, під час виборчої кампанії й після обрання президентом. Членом Демократичної партії є і Летиція Джеймс, яку Трамп раніше звинувачував у переслідуванні його бізнесу.

Раніше розслідуванням можливих зв'язків між Трампом і Росією займалася комісія спецпрокурора Роберта Мюллера. Після кількох років роботи вона прийшла до висновку, що Москва намагалася вплинути на хід президентських виборів, однак довести зв'язок Трампа з Росією слідчим не вдалося.