REUTERS

72% опитаних російським фондом «Общественное мнение» (ФОМ) були в курсі, що 16 квітня президент Володимир Путін проведе пряму лінію. 46% респондентів заявили, що не хотіли б ставити запитання.

Експерти пояснюють це «втомою» росіян від формату прямої лінії, пише КоммерсантЪ.

Читайте такожПутін заявив, що нікому не рекомендує вважати Росію ворогом

Відео дня

Більше за інших про підготовку прямої лінії були обізнані росіяни старше 60 років (86% у цій віковій групі). Дивитися спілкування президента з населенням планували 59%, частіше за інших про це заявляли знову ж таки літні люди (81% серед них). Чверть стверджували, що не будуть дивитися пряму лінію. 27% росіян не були в курсі, що 16 квітня відбудеться пряма лінія.

Питання про добробут громадян хотіли б поставити Путіну 15% росіян. Їх, зокрема, цікавили теми «боротьби із зростанням цін», «підвищення зарплат», а також «можливості поліпшення життя людей в цілому».

Ще 10% запитали б президента про соціальні виплати і пільги, 4% - про економічні проблеми, по 3% - про боротьбу з корупцією, про боротьбу з безробіттям, житловими проблемами, про проблеми ЖКГ і про охорону здоров'я. 1% респондентів бажали висловити президенту «слова підтримки і схвалення його роботи». При цьому 46% взагалі не хотіли ставити Путіну запитання, тому що «все одно на все він не встигне відповісти». Пряма лінія, на їх думку, «це все показуха», «нічого на краще не зміниться».

Читайте такожПутін порівняв Євромайдан з розпадом СРСР

Опитування проводилося 11-12 квітня серед 1500 респондентів у 43 регіонах РФ.

У 46%, які не бажали нічого запитувати у російського президента, входить "чітка група населення, яка негативно ставиться до Володимира Путіна", ті, "хто розуміють, що їхні проблеми - це рівень голови ЖКГ, а не президента", і ті, хто "не можуть сформулювати своє питання", - заявив "Ъ" президент ФОМ Олександр Ослон.