REUTERS

Кремль сьогодні заперечив, що Росія втручається у президентську виборчу кампанію в США цього року з метою допомогти Дональду Трампу залишитися на чолі своєї країни на другий термін. Хоча американська розвідка застерегла Конгрес про цю загрозу.

Як пише Reuters, під час брифінгу за зачиненими дверима чиновники американських розвідувальних служб повідомили Комітету Палати представників з питань розвідки, що Росія знову намагається вплинути на американську політику перед голосуванням, яке пройде у листопаді. Трамп відреагував на цю інформацію тим, що звільнив голову національної розвідки США й замінив його іншим лояльним кандидатом. Це відбулося на тлі того, як демократи й колишні американські чиновники почали бити на сполох через загрозу для національної безпеки.

Читайте такожCNN: У Росії є причини добиватися переобрання Трампа

Відео дня

В Twitter чинний американський президент звинуватив демократів у Конгресі у запуску кампанії з дезінформації, «яка каже, що Росія віддала б перевагу мені, ніж будь-якому з бездіяльних кандидатів-демократів». Трамп назвав інформацію про втручання Росії «обманом». Сьогодні ж у Кремлі заявили, що нові звинувачення неправдиві.

«Це чергові параноїдальні оголошення, яких, нажаль, буде ставати більше з наближенням виборів у США. Вони не мають нічого спільного з правдою», - сказав прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.