REUTERS

Про це йдеться в опублікованій доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, передає "Дождь".

За словами місцевого жителя, на якого посилаються правозахисники, унаслідок авіаударів загинули 59 цивільних осіб, в тому числі 33 дитини і командир місцевої збройної опозиційної групи.

Читайте такожРосійська авіація скидає на Сирію заборонені бомби (фото)

Відео дня

Найсмертоноснішим став авіаудар, під який потрапив будинок у селі Ганта, де переховувалася сім'я Асаф - родичі одного з командирів опозиційної «Вільної Сирійської армії» Абу аль-Аббаса. За даними очевидців, загинули 46 осіб, у тому числі 32 дитини і 12 жінок.

Всі загиблі були мирними жителями, будинок перебував далеко від лінії фронту і там не було військових, а сам аль-Аббас був на передовій, стверджують правозахисники.

З посиланням на фотографії з місця подій HRW повідомляє, що будинок, мабуть, був зруйнований «вакуумною бомбою», втрати від якої більші, ніж від звичайних авіабомб такого ж розміру.

Читайте такожРосія завдає повітряні удари одночасно в різних районах Сирії

Унаслідок удару по населеному пункту Тер-Маалех була зруйнована місцева пекарня, загинули 13 мирних жителів, а також один з польових командирів «Сирійської вільної армії», стверджує HRW.

Раніше сирійське бюро зі спостереження за правами людини, що працює у Великобританії, повідомило з посиланням на свої джерела на місцях, що унаслідок повітряних ударів авіації Росії у Сирії вбито щонайменше 446 осіб, і більше третини з них – цивільні.