29 липня Росія запросила у України згоду на кандидатуру нового посла, після того як попередній несподівано знизав у відставку днем раніше. / REUTERS

Про це повідомляє газета «Коммерсантъ».

Про це розповіли учасники конгресу проректорів з виховної роботи. Конгрес проректорів вищів з виховної роботи пройшов у Москві в шостий раз.

У цьому році в ньому брал участь представники 642 освітніх організацій з 81 суб'єкта.

Відео дня

«Думаю, експертне співтовариство розуміє, що держава знаходиться в стані неоголошеної війни. Вона носить змішаний характер, в ній багато фронтів. Один з них пролягає всередині нашої держави - це ментальний фронт», - сказав заступник керівника Інституту стратегічних досліджень та прогнозів при РУДН Микита Данюк.

За його словами, «західні планувальники» використовують «практику інспірації державних переворотів». Данюк визнав, що студентство є одним з головних «деструкторів», і щоб не дати державі «зануритися в хаос і безвладдя», вони розробили спеціальну освітню програму лекцій.

Читайте такожКлімкін розповів, чому зустріч "нормандської четвірки" стане тестом для Росії

Проект лекцій «Сценарії майбутнього Росії» реалізується за участю руху «Антимайдан», політолога Ніколая Старікова та інших медійних осіб».

«За результатами цього проекту були складені довідки для службового користування, у тому числі для представників органів державної влади, а також певних спеціалізованих структур», - зазначив він.

Данюк уточнив, що товариство «найбільш піддається деструктивним політичним технологіям під час електорального циклу». На його думку, в даний час протестний потенціал зміщується в регіони.

Нагадаємо, раніше Путін переконував, що на Заході почали підтримувати усякі кольорові революції, в тому числі «арабську весну».