Країни світу присвячують Дональду Трампу сатиричні відеоролики / Ілюстрація REUTERS

До сатиричного проекту It's great, що висміює новообраного президента США Дональда Трампа, приєдналося вже понад 20 країн.

У кожному ролику пояснюється, чому та чи інша країна гідна стати другою за значенням для Трампа після США (з посиланням на заяву нового американського президента "America First" під час інавгурації).

Читайте такожТрамп вважає фейками будь-які опитування з негативною оцінкою його діяльності

Першими подібний ролик показали в ефірі сатиричного телешоу Zondag met Lubach в Нідерландах наприкінці січня, і з тих пір він набрав понад 20 мільйонів переглядів.

Цю ідею підхопили й інші європейські телеканали – подібні відеоролики представили Німеччина, Бельгія, Швейцарія, Данія та інші країни.

Пізніше проект It's great вийшов за межі Європи, і про своє бажання приєднатися до нього заявили в Австралії, Марокко, Ірані та інших країнах світу.

Читайте також#SaveMelania: в соцмережах масово просять врятувати "бідну" Меланію Трамп, або хоча б "дати сигнал", двічі моргнувши

Щоб зібрати всі відеоролики разом, в мережі Інтернет навіть запустили спеціальний сайт, а також активну кампанію в соціальних мережах Twitter і Facebook.

Крім відеороликів, розміщених на сторінках проекту It's great, в Youtube опубліковані й інші "відео-візитки для Трампа", наприклад, від Марса, а також ряду інших країн.

Є відеоролик і від Мексики.

УНІАН зібрав добірку відео від країн, що приєдналися до флешмобу.

Нідерланди

Швейцарія

Німеччина

Люксембург

Бельгія

Данія

Литва

Марокко

Іран

Казахстан

Франція

Італія

Хорватія

Мексика

Марс