фото Twitter @TownsendMark

Понад тисяча людей зібралися під стінами резиденції прем’єр-міністра Великої Британії на Даунінг Стріт із вимогою відставки Терези Мей. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Guardian.

Протестувальники вважають, що прем’єр неадекватно відреагувала на події довкола трагічної пожежі у Grenfell Tower. Чимало з присутніх дуже розлючені.

"Майже одностайно учасники протесту вважають, що Мей повинна негайно піти у відставку, слово "боягуз" найчастіше використовують стосовно Терези Мей", - повідомляє корреспондент видання, який перебуває на місці протесту.

Відео дня

Поки на вулиці триває протест, Тереза Мей проводить зустріч у своїй резиденції із волонтерами, рідними жертв та мешканцями Grenfell Tower.

Читайте такожМей розпорядилася публічно розслідувати пожежу в лондонській висотці

Зазначимо, Мей різко критикували за те, що вона впродовж трьох днів уникала особистої зустрічі з потерпілими внаслідок пожежі. У п’ятницю Мей таки побачилася з людьми, але зустріч видалась неприємною для прем'єрки: її проводжали вигуками "Ганьба".

Нагадаємо, за даними ЗМІ під час пожежі у лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower зникли безвісти щонайменше 65 людей.  За останніми даними, на третій день після пожежі офіційно загиблими вважають 30 осіб.