Делегація ХАМАС, яка прибула до РФ, зажадала від Ізраїлю припинити удари по сектору Гази / фото ua.depositphotos.com

Представник ХАМАС заявив, що їхнє угруповання не звільнить заручників, яких вони захопила під час жорстокої атаки 7 жовтня, поки Ізраїль не погодиться на припинення вогню.

Абу Хамід, член делегації ХАМАС, яка відвідала Москву у четвер, заявив російським ЗМІ, що угрупованню також потрібен час, щоб знайти всіх заручників в Газі, пише Politico.

"Група захопила в полон десятки людей, більшість з яких - мирні жителі, і нам потрібен час, щоб знайти їх у секторі Гази і потім звільнити", - сказав Хамід.

Відео дня

За його словами, з моменту захоплення близько 50 заручників були вбиті через триваючі ізраїльські авіаудари по Газі.

Під час візиту ХАМАС до Москви на чолі з Мусою Абу Марзуком, засновником і політичним лідером угруповання бойовиків, Абу Хамід сказав, що вони "пояснили" Росії причини нападу.

"Російська Федерація є дружньою країною для палестинського народу і підтримує відносини з усіма представниками палестинського народу. Ми завжди готові консультуватися з нею з різних питань", - заявив він.

Війна в Ізраїлі 2023 - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня під час нападу Хамасу на Ізраїль угруповання бойовиків вбило понад 1400 осіб, переважно мирних жителів, і захопило близько 200 заручників, яких відвезли в сектор Гази.

Ізраїль розкритикував Росію за прийом делегації ХАМАС, назвавши візит "негідним кроком" і попросивши Москву вислати чиновників. У МЗС Росії заявили, що переговори були зосереджені на звільненні заручників і евакуації іноземних громадян з Гази. В ході переговорів Росія "підтвердила свою незмінну позицію" на користь створення палестинської держави, сказали вони.

Після атаки Хамасу на Ізраїль, Росія неодноразово застерігала проти наземного вторгнення Єрусалиму в Газу, яке, за словами російського диктатора Володимира Путіна, призведе до більш широкого регіонального конфлікту. Путін також звинуватив США в ескалації конфлікту.

За даними ЗМІ, ізраїльські політичні та військові лідери розділилися в думках про те, чи варто проводити наземну операцію в секторі Газу і як вона повинна виглядати.

Вас також можуть зацікавити новини: