Майкл Коен / REUTERS

Колишній особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен був повернутий під варту 9 липня за порушення умов звільнення з в’язниці.

Про це заявив його адвокат Джеффрі Левін передає Голос Америки.

За словами Левіна, Коену було наказано з'явитися у федеральному суді у Манхеттені для перекваліфікації його затримання на домашнє ув'язнення, однак його затримали після того, як він не погодився з умовами спостереження за його місцеперебуванням федеральним урядом.

Відео дня

Адвокат зазначив, що у Коена вимагали відмовитись від спілкування із ЗМІ. "Я ніколи в житті не бачив угоди, яка би позбавляла людину її права на першу поправку на спілкування зі ЗМІ", - заявив Левін.

Читайте такожЕкс-адвокат Трампа розповів про расистські висловлювання колишнього шефа щодо чорношкірих

Нагадаємо, Коена звільнили із в'язниці 21 травня і помістили під домашній арешт через поширення коронавірусу.

У листопаді 2018 року Коен визнав себе винним у тому, що здійснював фінансові злочини в інтересах Дональда Трампа, щоб забезпечити його перемогу на президентських виборах, включаючи ухилення від сплати податків і надання неправдивої інформації фінансовим структурам. Також Коен визнав у суді, що брехав під присягою Конгресу про угоди Трампа в Росії. Трамп раніше неодноразово називав Коена людиною, яка не заслуговує довіри.

Визнаючи вину у своїх злочинах, Коен назвав Президента, заявивши федеральному судді, що він здійснював виплати "узгоджено і за вказівкою" Трампа, якого прокурори визначили в поданнях суду як "особу 1".