Бойові дії в Нагірному Карабасі активізувалися в кінці вересня / REUTERS

Росія допустила введення своїх миротворців в Нагірний Карабах.

Але для цього необхідна згода Азербайджану і Вірменії, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РБК.

"Миротворці можуть входити тільки за згодою двох сторін", - сказав Пєсков.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, відповідаючи на запитання журналіста Al Jazeera про те, хотів би він бачити російських миротворців в Карабасі, сказав, що такі питання "можуть бути обговорені в більш широкому контексті в рамках Мінської групи ОБСЄ".

Читайте такожПрезидент Азербайджану заявив про взяття під контроль села Мадагіз

Нагадаємо, співголовами Мінської групи ОБСЄ є Росія, Франція і США. Також до складу Мінської групи входять Білорусь, Німеччина, Італія, Швеція, Фінляндія і Туреччина, а також Вірменія і Азербайджан.

Війна в Нагірному Карабасі: що відомо

Нагірний Карабах: історія конфлікту

Нагірно-Карабаська автономна область, що входила до складу Азербайджанської РСР, проголосила незалежність у вересні 1991 року. Азербайджан не визнав автономію НКР. Згідно з адміністративно-територіальним поділом республіки, територія, яку контролює НКР, є частиною Азербайджану. Міжнародна спільнота не визнала референдум.

Читайте такожNew York Times: Битва між Вірменією й Азербайджаном може стати війною більших держав

У 1991-1994 роках в районі розгорнулися повномасштабні воєнні дії. Вірменія підтримала Нагірний Карабах у конфлікті з Азербайджаном. У 1994 році між Вірменією і НКР з одного боку та Азербайджаном з іншого було укладено Бішкекський протокол про припинення вогню. Однак біля лінії зіткнення продовжилися збройні конфлікти.

У квітні 2016 року ситуація загострилася, коли Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного у порушенні перемир'я. Тоді внаслідок стрілянини на кордоні загинули щонайменше кілька десятків людей.