Шольц пообіцяв підтримувати Україну до перемоги \ фото ua.depositphotos.com

Німеччина і її союзники продовжать підтримувати Україну в боротьбі проти РФ до самої перемоги у війні. Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив на Берлінській безпековій конференції, повідомляє Укрінформ.

"Ми продовжимо підтримувати Україну, скільки буде потрібно: економічно, фінансово, гуманітарно, через відбудову зруйнованої енергетичної інфраструктури – а також зброєю", - наголосив канцлер.

При цьому канцлер визнав, що війна в Україні впливає і на німців.

Відео дня

Україна, за його словами, має отримати можливість реалізувати своє законне право на самооборону. Але це також служить для захисту європейської архітектури безпеки, зазначив Шольц. Він переконаний, що РФ не може виграти і не виграє почату нею війну.

"Невпинні атаки на життєво важливу інфраструктуру, на водо- та енергомережі, на українські міста та села – це жахлива і водночас відчайдушна стратегія випаленої землі", - сказав канцлер.

Напад РФ на Україну призвів до зміни безпекової архітектури в усій Європі, констатував канцлер. Він запевнив, що Німеччина винесла з цього уроки для власного захисту та підтримки союзників.

Шольц також зазначив, що на Заході дуже серйозно сприймають безвідповідальну ядерну риторику російського режиму. "Але ми не дозволимо нас залякати", - запевнив політик. З цією метою, повідомив він, уряд країни вирішив закупити винищувачі F-35 як частину німецької ядерної програми.

Допомога Німеччини Україні

24 листопада стало відомо, що Німеччина організовує зустріч глав МЗС країн "Великої сімки" для узгодження заходів з підтримки енергопостачання в Україні.

Раніше німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина повинна бути готова до ескалації ситуації в Україні. За його словами, ескалація може включати руйнування інфраструктури.

Крім того, з моменту повномасштабного вторгнення Росії Україна отримала від Німеччини 30 самохідних артилерійських установок Gepard. Вони добре показали себе в боротьбі проти іранських дронів-камікадзе "Шахед-136" і застосовуються для захисту об'єктів критичної інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: