Дар'ю Богданову в РФ звинуватили в закликах до тероризму / колаж з фото ua.depositphotos.com та УНІАН

У РФ на правнучку радянського льотчика Валерія Чкалова, який здійснив переліт через Північний полюс, завели кримінальну справу через "заклики до тероризму".

За даними ASTRA, правнучці Чкалова - Дар'ї Богдановій - інкримінують ч. 2 ст. 205.2 КК РФ через дебати з журналістом Олегом Кашиним. "Про це відзвітував професійний донощик Віталій Бородін. За його словами, вона збирала кошти для ЗСУ і "закликала завдати ядерного удару по Москві". За даними ASTRA, причиною для кримінального переслідування стали відеодебати з журналістом Олегом Кашиним, які були опубліковані наприкінці січня на YouTube-каналі видання "Холод", - повідомляє ресурс.

Зазначається, що в словах Богданової слідчий Ізмайловського міжрайонного слідчого відділу побачив заклики до насильства щодо представників органів державної влади. Запобіжний захід Дар'ї не обирали - вона перебуває за межами Росії.

ASTRA опублікувала відео, на якому зафіксовано частину згаданих дебатів. Дівчина каже, що дуже любить Москву, у російській столиці проживають близькі їй люди.

"Я обожнюю Москву, я там виросла, прожила найкращі роки і не хочу, щоб це красиве місто було зруйноване... Але, якщо я знаю, що без цього неможливо обійтися, якщо цей режим неможливо знищити інакше. До речі, я не кажу про те, що це буде обов'язково робити Україна. Якщо буде просто громадянська війна, це теж доведеться робити", - сказала Богданова.

При цьому вона зазначає, що не хотіла б руйнування будівлі Кремля та інших красивих історичних споруд. "Я воліла б, щоб довбанули Луб'янку (у будівлі розташовані органи держбезпеки РФ, - Ред.) і на цьому закінчилася... Маю на увазі, що насамперед потрібно знищити ось ці "центри ухвалення рішень". Мирні люди тощо - буде дуже шкода, але для якоїсь трішечки нормалізації процесів у голові москвичам не завадить почути сирену повітряної тривоги", - каже Дар'я.

Вона пояснює свою позицію тим, що дуже багато москвичів побічно підтримують війну, яку РФ веде проти України. При цьому, вони не розуміють наслідків, не уявляють, що відбувається в Україні.

Згідно з відкритими джерелами, правнучка льотчика проживає в Бельгії.

Цікаві новини - Росія в центрі уваги

Як повідомляв УНІАН, письменник Борис Акунін, якого Кремль оголосив у розшук, розповів про арешт пенсійного рахунку його дружини через "спільну злочинну діяльність".

На Акуніна завели справу про поширення "фейків" про армію РФ і про публічне виправдання тероризму. За його словами, російський рахунок його дружини повністю заблоковано. На цей банківський рахунок нараховувалася пенсія жінки.

Довідка УНІАН. Валерій Чкалов (1904-1938) - радянський льотчик-випробувач, комбриг, герой Радянського Союзу. Командир екіпажу літака, який здійснив 18-20 червня 1937 року перший безпосадковий переліт через Північний полюс із Москви до Америки (Ванкувер, штат Вашингтон).

Чкалов загинув 15 грудня 1938 року під час проведення першого випробувального польоту на новому винищувачі И-180. Політ готувався у великому поспіху, щоб встигнути до кінця року. Випуск літака на аеродром скасовувався кілька разів - на зібраній машині було виявлено 190 дефектів, але чиновники прагнули відзвітувати "про успіхи" перед керівництвом країни. Випробування завершилися катастрофою.

Вас також можуть зацікавити новини: