На кордоні Польщі з Білоруссю можливий режим НС / фото REUTERS

Рада міністрів Польщі просить президента республіки запровадити 30-денний режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю.

Як повідомляє "Польське радіо", про це заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький. При цьому очільник МВС країни Маріуш Камінський уточнив, що таке рішення стосуватиметься прикордонної частини Люблінського та Підляського воєводств - загалом 115 місцевостей.

У разі ухвалення цього рішення президентом Польщі воно набуде чинності негайно. За словами міністра, обмеження мінімально вплинуть на мешканців прикордонної території, а стосуватимуться передусім людей ззовні, які планують пересування там.

Відео дня

"Прикордонна служба, польська армія та поліція, які будуть стежити за порядком у прикордонній смузі, повинні мати інструменти ефективних дій. Ніяких поїздок, жодних подій, жодних демонстрацій на цій прикордонній смузі не можна організувати", - наголосив очільник МВС.

Читайте такожУ Литві заявили про стрілянину на кордоні з Білоруссю: у Мінську відповіли

Раніше стало відомо, що Польща поставить 2,5-метровий паркан на кордоні з Білоруссю через наплив мігрантів.

Зазначимо, у  Литві через приплив нелегальних мігрантів з початку липня оголошено надзвичайну ситуацію, на кордоні почалося будівництво огорожі, яку надалі планують зміцнити.

У міграційній кризі Литва звинувачує Мінськ. Своєю чергою білоруська влада вже заявляла, що справляється з охороною кордону в належній мірі.